Δήλωση Βουλευτή κ. Μιχάλη Σοφοκλέους για κυπριακό

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Σαβ, 24 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Τιμούμε σήμερα την επέτειο των 102 χρόνων από τη γέννηση του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη. Του μεγάλου πολιτικού ηγέτη και κορυφαίου πολιτικού οραματιστή.

Τιμούμε την αίσθηση της αξιοπρέπειας και του πατριωτισμού που υπηρέτησε. Την εξωστρέφεια, το ανήσυχο πνεύμα και τη συνεχή αναζήτηση της προόδου που τον διέκριναν.

Ο Γλαύκος Κληρίδης, ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν αρνήθηκε ποτέ την ιδεολογική και την πολιτική του ταυτότητα. Και δεν υποτίμησε όμως ποτέ τους πολιτικούς αντιπάλους του. Tους αναγνώρισε και τους σεβάστηκε, όπως τον αναγνώρισαν και τον σεβάστηκαν εν τέλει και αυτοί. Το μεγάλο στοίχημα ενός πολιτικού είναι να γράψει αυτός την ιστορία και όχι να την αφήσει να διαμορφωθεί ερήμην του. Όπως ακριβώς ο Γλαύκος Κληρίδης πέτυχε, με την εμπέδωση της δημοκρατίας, την εθνική συμφιλίωση και την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τις επόμενες ημέρες στη Γενεύη της Ελβετίας, αλλά και το επόμενο διάστημα, θα γραφτεί ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την Κύπρο.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας, όπως και όλη η υφήλιος, αντιμετωπίζει τεράστιες υγειονομικές και οικονομικές προκλήσεις, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτές είναι εφήμερες και θα περάσουν. Το πως όμως θα διαμορφωθεί το αύριο της ιδιαίτερης πατρίδας μας, θα έχει συνέπεια μόνιμη στο χρόνο.

Καλούμε όλους σε συστράτευση, γύρω από την εθνική προσπάθεια. Να κρατήσουμε την προοπτική της Κύπρου ολόκληρης, ελεύθερης και ενωμένης ζωντανή, μέσα από μια λύση που θα συνενώνει τον Κυπριακό λαό και θα διασφαλίζει τον Κυπριακό Ελληνισμό στη γη των πατέρων του.

Το πνεύμα, το σθένος, η διορατικότητα, ο αδόλευτος πατριωτισμός και η αποφασιστικότητα του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη, ας μας εμπνεύσουν ξανά αυτές τις κρίσιμες μέρες. Για να ανταποκριθούμε όπως οφείλουμε στο εθνικό μας χρέος, την πατριδα ουκ ελάττω να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

24/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο