Δήλωση Βουλευτή κ. Γιώργου Κάρουλλα για μεταναστευτική πολιτική

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Πεμ, 08 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Δήλωση Βουλευτή κ. Γιώργου Κάρουλλα για μεταναστευτική πολιτική

Ακόμα ένα σημαντικό νομοσχέδιο το οποίο ολοκληρώνει τις νομοθετικές τροποποιήσεις για την εφαρμογή της Νέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Με στόχο τη μείωση των μεταναστευτικών ροών οι οποίες συνεχίζονται ασταμάτητα προς την Κύπρο, αυξάνουμε τις ποινές για τους διακινητές παράτυπων μεταναστών μέχρι και 15 χρόνια φυλάκιση και μέχρι 500.000 ευρώ πρόστιμο. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα των πηγών της παράτυπης μετανάστευσης στην Κύπρο, αναμένεται ότι οι ποινές αυτές θα δράσουν αποτρεπτικά για την παράνομη είσοδο, διέλευση και παραμονή υπηκόων τρίτων χωρών στη Δημοκρατία.

Τονίζουμε εμφαντικά επίσης εδώ ότι επιχειρείται η αντιμετώπιση η ολιστική του φαινομένου της διακίνησης ανθρώπων  που προέρχονται από εμπόλεμες και μη ζώνες και η αποτροπή της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που λαμβάνονται, αναβαθμίζουν την προστασία της χώρας μας, με κάθε σεβασμό στον πραγματικό πρόσφυγα που έχει ανάγκη από προστασία και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

8/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο