Δήλωση Βουλευτή κ. Αντρέα Κυπριανού για ψήφιση πολυνομοσχεδίου για την προστασία του καταναλωτή

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Παρ, 23 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Ψηφίστηκε πριν από λίγο από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η εξαιρετικά σημαντική νομοθεσία που αφορά το πολυνομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή. Ένα νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και του Τουρισμού για δέκα συνεχόμενες συνεδρίες. Μια εξαιρετικά σημαντική νομοθεσία η οποία δημιουργεί ομπρέλα προστασίας στους καταναλωτές και στους δανειολήπτες και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Μια νομοθεσία που προστατεύει τους δανειολήπτες από τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών αλλά και τους καταναλωτές από την ασυδοσία των εμπορευόμενων.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Επιτροπής, την Υπουργείου Εμπορίου Ενέργειας και Βιομηχανίας την κ. Νατάσα Πηλείδου, τον χρηματοοικονομικό Επίτροπο τον κ. Παύλο Ιωάννου αλλά και όλους που συνέβαλαν τα μέγιστα ούτως ώστε να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτή την εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη νομοθεσία, να την οδηγήσουμε σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου και να έχουμε τη θετική ανταπόκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της Βουλής.

Παραφωνία όπως πάντοτε δημιούργησαν οι Οικολόγοι οι οποίοι προσπάθησαν την τελευταία στιγμή, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να ανατρέψουν την ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψήφισης αυτής της εξαιρετικά σημαντικής νομοθεσίας.

23/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο