Δήλωση Βουλεύτριας κ. Σάβιας Ορφανίδου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας 

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Πεμ, 15 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Υγείας τα διαχρονικά προβλήματα στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας συμπεριλαμβανομένου και του νοσοκομείου Αθαλάσσας.

Αναγνωρίζουμε τα χρόνια προβλήματα στον τομέα και τονίζουμε γι’ ακόμη μια φορά ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών αλλά και των εργοδοτουμένων στο ψυχιατρείο του νοσοκομείου Αθαλάσσας είναι απαράδεκτες και αυτό δεν περιποιεί τιμή για τη χώρα μας.

Συζητήσαμε μεταξύ άλλων τα θέματα της υπερπληρότητας του νοσοκομείου και την έλλειψη κλινών, τα θέματα της ανάγκης περαιτέρω στελέχωσης στο νοσοκομείο. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μέσα στο ΓεΣΥ, δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ η χρόνια ψυχιατρική φροντίδα και θα πρέπει να περιληφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και αναμένουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός να εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα για το νέο νοσοκομείο ψυχικής υγείας, την προώθηση του νομοσχεδίου για την κοινοτική φροντίδα ψυχικής υγείας αλλά και την οριστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στον τομέα προς όφελος και των εργαζομένων αλλά ιδιαίτερα των ασθενών και των συγγενών τους.

15/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο