Δήλωση Βουλεύτριας κ. Σάβιας Ορφανίδου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου

3 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Πεμ, 01 Ιουλ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Είχαμε σήμερα την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου όπου ανέλυσε το δικό του έργο, αρμοδιότητες και όραμα ο Γενικός Ελεγκτής. Οφείλουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός να πούμε ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ενίσχυση του ελέγχου σε κάθε επίπεδο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θέλουμε μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο να ενδυναμώσουμε τα θέματα λογοδοσίας και διαφάνειας γιατί είναι μεγάλα και πολύ σημαντικά συστατικά για το τι εστί Δημοκρατία. Και σ’ αυτό το πλαίσιο ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη στήριξη όλων των αρμόδιων φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Ελεγκτή στα πλαίσια των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του καθενός που έχει τον ρόλο να διαδραματίσει σ’ αυτά τα σημαντικά θέματα.

Ευελπιστούμε σε μια πιο στενή συνεργασία με όλους και αναμένουμε έτσι με αγωνία να ξεκινήσουμε τις εργασίες της Επιτροπής Ελέγχου για να ενδυναμώσουμε αυτό το αίσθημα που υπάρχει ότι ξεκίνησαν να γίνονται έλεγχοι σε κάθε επίπεδο, ξεκίνησε να υπάρχει λογοδοσία, δεν υπάρχει ατιμωρησία σε κάποιο επίπεδο. Θέλουμε έτσι να προωθήσουμε αυτά τα θέματα σε όλα τα επίπεδα.

1/7/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο