Δήλωση Βουλεύτριας κ. Σάβιας Ορφανίδου για το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης σε οικίες

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Πεμ, 08 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Μια από τις οικογένειες που έχει επωφεληθεί από το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης οικιών, επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η κ. Αφροδίτη Χριστοδούλου, δήλωσε για το πρόγραμμα της κυβέρνησης τα εξής:

«Είμαστε μια από τις οικογένειες που έχουμε επωφεληθεί από τα φωτοβολταϊκά, το κίνητρο που έδωσε η κυβέρνηση  για τα φωτοβολταϊκά. Έχουμε βάλει εδώ και ένα χρόνο περίπου, η κατανάλωση μας έπεσε σχεδόν στο μηδέν. Ήταν από 1000 ευρώ που πληρώναμε, τώρα είναι γύρω στα 20-26 ευρώ από ότι ξέρω. Είναι πάρα πολύ καλό. Τώρα σκεφτόμαστε να προσθέσουμε, γιατί θα αλλάξουμε τη θέρμανση στο σπίτι και θα θέλαμε να είναι και η θέρμανση σ΄ αυτή την κατανάλωση, έτσι θα προσθέσουμε δεν ξέρω ακόμα πόσα κιλοβάτ. Προτρέπω όλο τον κόσμο να προχωρήσει σ΄ αυτό γιατί είναι μεγάλη οικονομία που γίνεται. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κυβέρνηση για τη συμβολή της  για την επιδότηση που μας έχει δώσει. Πραγματικά άξιζε τον κόπο, η διαφορά είναι τεράστια».

Από την πλευρά της η κ. Ορφανίδου δήλωσε τα εξής:

«Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που επισκεφτήκαμε την οικογένεια της κ. Αφροδίτης για να δούμε από κοντά πως έχουν επωφεληθεί από το Σχέδιο Ενεργειακής Αναβάθμισης για τις οικίες, του Υπουργείου Εμπορίου. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εμπορίου μέσω αυτών των κινήτρων δίνει πραγματικά μια ώθηση στον κόσμο για να μειώσει σχεδόν στο 100% την κατανάλωση ηλεκτρισμού και με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε και ως κράτος τους εθνικούς μας στόχους για την ενεργειακή απόδοση.

Καλούμε όλο τον κόσμο που μπορεί να επωφεληθεί απ’ αυτό το σχέδιο να το πράξει μέχρι τις 30/9. Οι διαδικασίες είναι απλές, είναι ηλεκτρονικές και σίγουρα έχουν να κερδίσουν πάρα πολλοί απ’ αυτή τη διαδικασία. Αξίζει  πραγματικά τον κόπο».

8/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο