Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ, Π. Λεωνίδου, για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Ανακοινώσεις | 29 Νοέ 2021

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Προϋπολογισμός Υπουργείου Εργασίας 2022

“Συζητήσαμε σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο Υπουργείο τα τελευταία χρόνια είχε να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της πανδημίας. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι το Υπουργείο Εργασίας έχει ανταπεξέλθει με ικανοποιητικό βαθμό, έχοντας διαχειριστεί ορθά τις σημαντικές αυτές κρίσεις.

Ωστόσο δεν μπορούμε να παραλείψουμε ότι υπάρχουν προβλήματα και αδυναμίες, τα οποία χρίζουν καλύτερης διαχείρισης, όπως:

α) Τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας απλώνονται σε όλο το δημόσιο τομέα με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολλά προβλήματα με την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών των τμημάτων του Δημοσίου. Παράλληλα παρατηρείται καθυστέρηση καταβολής επιδομάτων και άλλων παροχών του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στους δικαιούχους. Ως εκ τούτου η ανάγκη για εκσυγχρονισμό και ψηφιακή μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας κρίνεται ως επιτακτική.

β) Έλλειψη ουσιαστικού οράματος για την νέα γενιά. Ανάγκη διαμόρφωσης των συνθηκών για επιστροφή των νέων επιστημόνων στην Κύπρο, αλλά και ενθάρρυνση και δημιουργία προοπτικής για τους νέους μας, ώστε να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους και να απολαμβάνουν ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.

γ) Έλλειψη Νομοθεσίας που αφορά την υιοθεσία και τον θεσμό ανάδοχης οικογένειας.

δ) Καλούμε την Υπουργό να επανεξετάσει το αίτημά μας για κατάργηση της αναλογιστικής μείωσης ύψους 12%, τουλάχιστον στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Eμείς ως Δημοκρατικό Κόμμα θα συμβάλουμε στη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος- κράτος πρόνοιας, στο οποίο θα υπάρχει ισότιμη και αξιοπρεπής πρόσβαση σε όλους τους πολίτες και τις ευάλωτες ομάδες”.

Γραφείο Τύπου

29 Νοεμβρίου 2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο