Δήλωση κ. Κώστα Γαβριηλίδη, επικεφαλής της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά των Διακρίσεων Κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων για τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, τρανσφοβίας και αμφιφυλοφοβίας

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Τρι, 17 Μαϊ 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Τιμούμε σήμερα τη Διεθνή Μέρα Κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφυλοφοβίας.  Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να εστιάσουμε στα άτομα τα οποία δυστυχώς εξακολουθούν να υποφέρουν λόγω του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού ή της διαφορετικής ταυτότητας φύλου τους στο νησί μας, αλλά και αλλού, και ειδικότερα στους νέους ανάμεσα μας.

Στεκόμαστε δίπλα στη λεσβιακή, γκέι, αμφιφυλόφιλη, τρανς, κουίρ και ίντερσεξ (ΛΟΑΤΚΙ) κοινότητα και σε όλους τους ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές που υπερασπίζονται το δικαίωμα να είναι κανείς ο εαυτός του.

Πολλά μπορούν, και πρέπει, να γίνουν για να μπορέσουμε να μετριάσουμε τις διακρίσεις που υπόκεινται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Παρόλα αυτά η σημερινή μέρα προσφέρεται και για να γιορτάσουμε τα θετικά βήματα και τις επιτυχίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Με τη σημερινή ευκαιρία παρουσιάζω τη νέα Ομάδα Διακρίσεων Κατά των ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων του Δημοκρατικού Συναγερμού στην οποία συμμετέχουν ΛΟΑΤΚΙ και Σύμμαχοι μέλη και φίλοι του ΔΗΣΥ, ανάμεσα τους και Βουλευτές του κόμματος. Βασικός στόχος της ομάδας είναι η προώθηση θέσεων που αφορούν στην προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ εντός του κόμματος αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, με ιδιαίτερη εστίαση στην ενημέρωση.

17.5.2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο