Δήλωση Ευρωβουλευτή κ. Χριστοφόρου εκ μέρους του ΔΗΣΥ μετά την επίσκεψη του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην εταιρεία CP Foodlab με επίκεντρο το Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης Επιχειρήσεων

11 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Τρι, 25 Μαϊ 2021

Την εταιρεία CP Foodlab επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με την Υπουργό Εμπορίου κ. Νατάσα Πηλείδου και τον Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Χριστοφόρου με επίκεντρο το Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης Επιχειρήσεων και τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Η κ. Πηλείδου δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το CP Foodlab όπου είδαμε πως μπορούν να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις από τα σχέδια και τα προγράμματα όχι μόνο του Υπουργείου Εμπορίου αλλά και του ΙΔΕΚ στην προκειμένη περίπτωση όπου ένα εργαστήριο έχει μετεξελιχθεί από ένα εργαστήριο που ασχολείτο πρώτα με τρόφιμα και νερό, σε εργαστήριο το οποίο κάνει πάρα πολύ καινοτόμες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν και με ερευνητικά προγράμματα του εξωτερικού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την τεχνολογική αναβάθμιση για την οποία τώρα επίσης, θα τύχει χρηματοδότησης από το Υπουργείο μας. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που η γυναικεία επιχειρηματικότητα προχωρά και εδραιώνεται στην Κύπρο και που μια τέτοια επιχείρηση εργοδοτεί σήμερα 30 άτομα. Είναι κάτι που μας κάνει περήφανους και ευελπιστούμε ότι τα σχέδια τα οποία έχουμε προκηρύξει και φέτος θα μπορέσουν να βοηθήσουν με τον ίδιο τρόπο και άλλες επιχειρήσεις να προχωρήσουν και να εξελιχθούν όπως αυτή».

Η κυρία Χαρά Παπαστεφάνου, ιδιοκτήτρια της CP Foodlab δήλωσε τα εξής:

«Καταρχήν ευχαριστούμε σήμερα για την παρουσία της κ. Υπουργού, του κ. Νεοφύτου και του κ. Χριστοφόρου. Είμαστε ένα εργαστήριο το οποίο για 30 χρόνια είμαστε στην αγορά και σίγουρα έχουμε επωφεληθεί από τα προγράμματα του Υπουργείου Εμπορίου. Αυτή τη στιγμή το τελευταίο πρόγραμμα το οποίο υλοποιούμαι από το Υπουργείο είναι της τεχνολογικής αναβάθμισης και ευελπιστούμε ότι αυτή η προσφορά του Υπουργείου προς τις επιχειρήσεις θα συνεχιστεί για να αναβαθμιστούμε όλες οι επιχειρήσεις όσον το δυνατόν καλύτερα».

Ο Ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε τα εξής:

«Η Κύπρος και η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη με σκληρή και μεθοδική δουλειά, κατόρθωσε και πέτυχε να διασφαλίσει 4,2 δις από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, κονδύλια που θα διοχετευτούν στην κυπριακή κοινωνία και οικονομία που θα φθάσουν σε κάθε κυπριακό νοικοκυριό, στον κάθε Κύπριο πολίτη, στον κάθε νέο μας, στην κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Αυτά τα κονδύλια είναι ήδη εγκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση νοουμένου όμως ότι και η νέα Βουλή που θα προκύψει δεν θα είναι μια Βουλή της Βαβέλ και της Βαβυλωνίας που θα οδηγεί σε αδιέξοδα και θα είναι σε θέση να μπορεί να ψηφίζει μεταρρυθμίσεις και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ματαιοπονεί η αντιπολίτευση που στα πλαίσια ενός καθολικού λαϊκισμού και μηδενισμού, προσπαθεί να μειώσει τις μεγάλες επιτυχίες της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο εξωτερικό και να μηδενίσει τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ δεν μηδενίζονται. Καμία αντιπολίτευση δεν μπορεί να μηδενίσει τα κονδύλια που θα διοχετευτούν στους Κύπριους πολίτες και να στερήσει από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από την οικονομία μας τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σας διαβεβαιώνω μετά λόγου γνώσεως ότι η ισχυρή παρουσία του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η ισχυρή αξιόπιστη παρουσία της κυβέρνησής μας στα ευρωπαϊκά όργανα διασφαλίζει και αποτελεί εγγύηση για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα προς το συμφέρον των Κυπρίων πολιτών και του τόπου μας. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτός είναι ο σκοπός μας, να αγωνιζόμαστε στην Κύπρο και στο εξωτερικό για να πετυχαίνουμε επιτυχίες για την πατρίδα μας αλλά και για τους Κύπριους πολίτες».

25/5/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο