Δήλωση επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΔΗΣΥ κ. Μιχάλη Σοφοκλέους για ομιλία Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Κογκρέσο

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Τετ, 18 Μαϊ 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Η χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, προκάλεσε αισθήματα υπερηφάνειας στον ελληνισμό σε όλη την οικουμένη, ασφαλώς και στην Κύπρο.

Ο κ. Μητσοτάκης, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την τουρκική επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό που Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν, παραθέτοντας πολύ εύστοχους παραλληλισμούς με τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η έμφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού στην εισβολή και στο συνεχιζόμενο δράμα της Κύπρου, όπως και η κατηγορηματική απόρριψη οποιασδήποτε σκέψης για λύση δύο κρατών που προκάλεσε την έγερση και το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των μελών του Κογκρέσου, οδηγούν σε τρία ξεκάθαρα συμπεράσματα:

  • Πρώτο, η ελπίδα της λύσης του Κυπριακού παραμένει ζωντανή και αναγεννιέται.
  • Δεύτερο, η επιχειρηματολογία της Τουρκίας για μόνιμη διαίρεση στην Κύπρο, δεν βρίσκει έδαφος και απορρίπτεται.
  • Τρίτο, το ότι η στάση αρχών της Ελλάδας και της Κύπρου, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας σε σχέση με την Ουκρανία, μας παρέχει την αναγκαία αξιοπιστία να διεκδικήσουμε τα εθνικά μας δίκαια.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αισθάνεται διπλά δικαιωμένος.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τήρησε στο έπακρο την υπόσχεση που πρόσφατα έδωσε στον Πρόεδρο της Παράταξης, να εκπροσωπήσει στις ΗΠΑ όλο τον Ελληνισμό. Αυτό ακριβώς έπραξε.

18.5.2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο