Δήλωση Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Γεωργίου για μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

6 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Τετ, 14 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Πριν από δύο χρόνια όταν αρχίσαμε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών την εξέταση των νομοσχεδίων για την Δικαστική μεταρρύθμιση είχαμε βάλει όλοι ένα στοίχημα Εκτελεστική εξουσία, Νομοθετική εξουσία, Ανώτατο Δικαστήριο, Νομική Υπηρεσία, Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος να προλάβουμε την καθ΄ ομολογία όλων την κατάρρευση του δικαστικού μας συστήματος.

Για δύο και πλέον χρόνια στην Επιτροπή Νομικών και όχι μόνο  εργαστήκαμε όλοι σκληρά συλλειτουργώντας με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Βρήκαμε λύσεις με συναίνεση σε διιστάμενες θέσεις και απόψεις. Καταφέραμε να συγκλίνουμε δογματικές, διαφορετικές θέσεις. Διαφορετικές απόψεις πάντοτε θα υπάρχουν σε μια συζήτηση, έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία. Βλέπαμε πάντοτε στην Επιτροπή Νομικών τη μεγάλη εικόνα, να νομοθετήσουμε σωστά και με ασφάλεια για τον τόπο μας όσον αφορά τα υπό συζήτηση νομοσχέδια. Νομοσχέδια τα οποία μόνο οφέλη μπορούν να προσφέρουν στο λαό μας και τους πολίτες αυτής της χώρας.

Για τη δικαιοσύνη που θέλουμε στα χέρια μας ήταν να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει. Εμείς νομοθετούμε και όχι όσοι έχουν αντίθετες απόψεις, θέσεις ή οτιδήποτε άλλο.

Σήμερα δυστυχώς αυτή η μεγάλη εικόνα που συλλογικά δημιουργήσαμε, σήμερα που όλοι μας καλούν να αναλάβουμε τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες προωθώντας τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης του δικαστικού μας συστήματος στην Ολομέλεια για ψήφιση, για μικροκομματικούς και μόνο λόγους η αντιπολίτευση μπλόκαρε τα νομοσχέδια, κατέστρεψε τη συλλογική δουλειά που δημιουργήσαμε όλοι μαζί ρίχνοντας τα στις ελληνικές καλένδες. Πρυτάνευσε δυστυχώς ο αχαλίνωτος προεκλογικός τους οίστρος και οι εποχιακές σκοπιμότητες της κομματικής τους ατζέντας.

Στην προσπάθεια τους να μηδενίζουν τα πάντα, να καταστρέφουν και αυτά που συλλογικά δημιουργήσαμε, να καταστρέφουν τα πάντα με όλες τις αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες στη χώρα μας, στην Ευρώπη στον τομέα της δικαιοσύνης αλλά ευρύτερα στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρα μας.

Περαιτέρω σήμερα η Επιτροπή Νομικών με τη νικώσα ψήφο του Προέδρου της Επιτροπής, οδηγείται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο που αφορά τη σύσταση και λειτουργία αρχής κατά της διαφθοράς.

Περαιτέρω οδηγούνται στην Ολομέλεια δύο σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο βασικός νόμος μαζί με τους κανονισμούς, καθώς επίσης και ο περί της προστασίας από παρενόχληση και παρενοχλητική παρακολούθηση νόμος που επαναλαμβάνω σημαντικά νομοσχέδια τα οποία οδηγούνται στην Ολομέλεια στις 22 του μήνα.

14/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο