Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα Προγράμματα Αγροτικής Πολιτικής

9 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα Προγράμματα Αγροτικής Πολιτικής

Όσοι νέοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την καινοτομία και ιδιαίτερα τη γεωργία, έχουν τη δυνατότητα να το πετύχουν μέσα από τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στην εταιρεία Planty-Aeroponics Mediterranean Ltd, στον Ψεματισμένο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαι εντυπωσιασμένος από την καινοτομία που για πρώτη φορά, επιτέλους, εφαρμόζεται στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας.

Είναι αξιοθαύμαστο το τι έχουν επιτύχει μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι σε αυτό που θέλουμε να δώσουμε την ιδιαίτερη έμφαση: νέοι άνθρωποι, καινοτόμες ιδέες, ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν, μακριά από φυτοφάρμακα, κάτω από τις πλέον υγιεινές συνθήκες παραγωγής και δημιουργίας και ένας υποσχόμενος τομέας, για αξιοποίηση της γεωργίας πάνω σε νέα βάση.

Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οφείλεται στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, σχεδόν το 60 % της χρηματοδότησης προέρχεται από αυτό το Πρόγραμμα και ένα μήνυμα που θέλω να στείλω είναι πως όσοι νέοι επιθυμούν, επιτέλους, να μπουν στην καινοτομία, και ιδιαίτερα στον τομέα του πρωτογενούς τομέα της γεωργίας, έχουν τη δυνατότητα μέσα από τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης να το επιτύχουν, όπως το έχουν επιτύχει δύο νέοι επιστήμονες τους οποίους θέλω πολύ θερμά να συγχαρώ».

ΡΜ/ΕΧ/ΕΧΡ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο