Διακήρυξη Δημοκρατικού Συναγερμού για τη γενοκτονία των Αρμενίων

8 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Σαβ, 24 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα φέρνουμε στη μνήμη και καταδικάζουμε με αποτροπιασμό την επίθεση εξόντωσης που εξαπέλυσε ενάντια στον αρμενικό λαό το οθωμανικό καθεστώς και το κίνημα των Νεοτούρκων στην Τουρκία στις 24 Απριλίου 1915.

Η 24η Απριλίου είναι για όλο τον πολιτισμένο κόσμο μέρα μνήμης και καταδίκης τέτοιων μαζικών εγκλημάτων.

Η χώρα μας, που πρωταγωνίστησε στην επιβαλλόμενη αναγνώριση, θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στον αρμενικό λαό και στην προσπάθειά του για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Και όσο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα που έχει πράξει τόσο θα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τον πυρήνα του διεθνούς δικαίου. Γιατί αυτό επιτάσσει η μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και όλος ο πολιτισμένος κόσμος που δεν ανέχεται είτε να συμβαίνουν είτε να λησμονούνται πρακτικές εθνοκάθαρσης και συν αυτών διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας. Η ιστορία δεν αλλάζει αλλά παραμένει εκεί, καταγεγραμμένη και αδιαμφισβήτητη για να αντλούμε όλοι μας τα διδάγματα που πρέπει.

Συμμετέχοντας στο βαρύ εθνικό πένθος του λαού της Δημοκρατίας της Αρμενίας και των Αρμενίων της διασποράς, ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας και την πλήρη αποκατάσταση των βάναυσα καταπατημένων εθνικών τους δικαιωμάτων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο