Χιλιάδες οι απογοητευμένοι νέοι στην Κύπρο του 2021

9 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Χιλιάδες οι απογοητευμένοι νέοι στην Κύπρο του 2021

Δήλωση Επικεφαλής Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΚΕΛ Ευανθίας Σάββα

Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν χτες στην δημοσιότητα το τρίτο τρίμηνο του 2021 σχεδόν 28 χιλιάδες νέοι κάτω των είκοσι εννιά χρόνων βρίσκονται σε πλήρη αδράνεια. Βρίσκονται, δηλαδή, εκτός εργασίας, εκτός εκπαίδευσης, εκτός κατάρτισης.

Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν την κατάσταση η οποία επικρατεί ανάμεσα στους νέους μας. Με απλά λόγια, απογοήτευση, για τις συνθήκες και τις προοπτικές που υπάρχουν γι’ αυτούς σήμερα.

Η έλλειψη ποιοτικών θέσεων εργασίας, οι χαμηλοί μισθοί, ο δύσκολος έως ανέφικτος στόχος για την απόκτηση στέγης, τα αποτρεπτικά ενοίκια, οδηγούν όλο και περισσότερους νέους πίσω στη γονική κατοικία.

Η σημερινή γενιά είναι η πρώτη γενιά η οποία ζει και θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες.

Ως ΑΚΕΛ αισθανόμαστε το χρέος και την ευθύνη μας απέναντι στην νέα γενιά να αλλάξουμε τα δεδομένα , αφουγκραζόμαστε τις έγνοιες και τις προσδοκίες των νέων εργαζομένων, των ανέργων, των νέων επιστημόνων, των νέων ζευγαριών και καταθέτουμε προτάσεις:

  • για ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική
  • για ποιοτική και προσιτή στέγη,
  • για ρύθμιση και προστασία της εργασίας
  • για ποιοτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας
  • για ολοκληρωμένη πολιτική στήριξης της οικογένειας

Για άλλη μια φορά τονίζουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε απέναντι σε πολιτικές που οδηγούν τη νέα γενιά στην αδράνεια και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντός και εκτός βουλής για την στήριξη των νέων ανθρώπων.

30/11/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο