Αυξήθηκαν και πάλι οι εισροές νερού στα φράγματα – Πληρότητα φραγμάτων

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθε στα 2.625 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 50.928 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων ανέβηκε στο 63.5% σήμερα Τετάρτη από το 62.7% που ήταν μέχρι την Τρίτη (18/01) ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν στο 73.8%.

Η μέχρι στιγμής συνολική εισροή για μήνα Ιανουάριο είναι η 4η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας ενώ ο Ιανουάριος θα περάσει ως ο 3ος καλύτερος της τελευταίας δεκαετίας μέχρι την επόμενη Δευτέρα. Την ίδια ώρα, ακόμα πιο κοντά στην υπερχείλιση είναι το φράγμα Ξυλιάτου και Αργάκας, τα οποία θα υπερχειλίσουν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ενώ με τις βροχές που φαίνονται το επόμενο διάστημα, στο παιχνίδι μπαίνει και το φράγμα των Λευκάρων.

Μιλώντας και με τον τεχνικό μηχανικό Α’ τάξης του ΤΑΥ κ. Μάριο Χατζηκωστή φαίνεται επίσης ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες να πάρουμε την πληρότητα του στόχου του 75% για να είμαστε εξασφαλισμένοι από αποθέματα νερού για την φετινή και την επόμενη χρονιά.

invito

H κεντρική εικόνα είναι από το φράγμα της Κανναβιούς χθες Τρίτη και η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Dionisis Poponidis και αναρτήθηκε στην ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ στις 18/01/2022.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο