Απάντηση Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στο ΑΚΕΛ για την οικονομία

6 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Απάντηση Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στο ΑΚΕΛ για την οικονομία

Σε σχέση με τις αναφορές του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού για την ανάγκη επαναπροσανατολισμού της κυπριακής οικονομίας, δίνοντας έμφαση σ’ ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, θέλω να επισημάνω ότι η Κυβέρνηση είναι η μόνη που έδωσε έμπρακτα έμφαση, τόσο με πολιτικές όσο και με κονδύλια στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.

Σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη που πέτυχε την κατοχύρωση του χαλουμιού ως Π.Ο.Π., με τεράστιες προοπτικές αλλά και κίνητρα για αύξηση της παραγωγής γάλακτος, τα οποία προβλέπονται και στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Κυβέρνηση έχει έτοιμο το σχέδιο για το νέο μοντέλο της οικονομίας, σε συνδιαβούλευση με τα κόμματα και καλεί το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί.

Σε σχέση με τις αναφορές του κ. Κυπριανού για προσπάθεια απορρύθμισης της εργασίας, θέλω να επισημάνω πως είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που, όχι μόνο σεβάστηκε πλήρως όλες τις εργατικές νομοθεσίες και δεν πήρε μέτρα εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων, όπως έγινε την περίοδο 2011-2012, αλλά θεσπίζει την κατώτατη σύνταξη και τον κατώτατο μισθό.

Όσον αφορά την κατάργηση της αναλογιστικής μείωσης του 12%, κάποιος θα ανέμενε από το ΑΚΕΛ να είναι πιο σοβαρό όσον αφορά τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το οποίο εξαρτάται η ευημερία των εργαζομένων και να ευθυγραμμιστεί μαζί με την Κυβέρνηση στην πολιτική για διενέργεια μελετών όσον αφορά τις όποιες αλλαγές.

Καλούμε λοιπόν το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί με αυτές τις φιλοαναπτυξιακές και φιλεργατικές πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη παρά να προβαίνει σε μια αντιπαραγωγική αντιπολίτευση ενόψει των εκλογών.

(ΜΓ)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο