Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2021

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2021

Σε σχέση με τις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επισημαίνει τα ακόλουθα:

Ως γνωστόν οι εξετάσεις διεξάγονται μεταξύ της Δευτέρας 24 Μαΐου 2021 και της Δευτέρας 14 Ιουνίου 2021. Εκτείνονται δηλαδή σε διάστημα 22 ημερών. Σημειώνεται ότι τα μαθήματα τερματίζονται την Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021. Δηλαδή από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής μαθημάτων μέχρι το τέλος των εξετάσεων υπάρχει χρονικό διάστημα 24 ημερών. Επίσης, έχει υπάρξει μέριμνα, όπως πάντοτε, ούτως ώστε να μην υπάρχει για καμία ομάδα μαθητών/τριών εξέταση σε συνεχόμενες μέρες.

Για τις εξετάσεις της Θετικής Κατεύθυνσης, για τις οποίες έχουν ακουστεί σχόλια, σημειώνεται ότι αυτές αφορούν εξετάσεις σε πέντε μαθήματα που διεξάγονται μέσα σε χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών. Δηλαδή από τις 22 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουνίου 2021.

Επιπλέον, αυτοί/ές οι μαθητές/μαθήτριες, όπως και οι υπόλοιποι τελειόφοιτοι, θα έχουν εύλογο χρονικό διάστημα επαναλήψεων ή/και διδασκαλίας εμπέδωσης προηγουμένως, μέχρι την Παρασκευή 21 Μαΐου, που σκοπό έχει να τους προετοιμάσει για τις εξετάσεις αυτές.

 ΙΠ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο