Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την Ίδρυση Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την Ίδρυση Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου

Άρχισε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως η συζήτηση του Νομοσχεδίου για την ίδρυση Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου, το οποίο αποτελεί συνέχεια και σημαντικό μέρος της ευρύτερης μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.

Η Ίδρυση του Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Κύπρο, αφού θα συμβάλει στην εξειδίκευση, που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας απονομής της δικαιοσύνης και ταυτόχρονα στην ταχεία εκδίκαση των εμπορικών διαφορών και ναυτικών υποθέσεων. Σημαντικοί στόχοι που όταν επιτευχθούν θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας ως κέντρου παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και  προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως εκφράζει την ικανοποίησή της για το θετικό κλίμα που επικράτησε στην Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και χαιρετίζει τις εποικοδομητικές τοποθετήσεις, τόσο των βουλευτών όσο και των εμπλεκόμενων φορέων, που στη μεγάλη πλειοψηφία τους τάχθηκαν υπέρ της ίδρυσης του Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι είναι ανοιχτή σε οποιεσδήποτε εισηγήσεις και έτοιμη να ακούσει, να συζητήσει και να προβεί σε οποιεσδήποτε αλλαγές.

(ΝΓ)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο