Ανακοίνωση Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής για τον Αθλητισμό  για την Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Τρι, 06 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη καθιερώθηκε το 2013, με σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου.

Ως στόχο έχει να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των κάθε μορφής διακρίσεων.

Ο αθλητισμός από τα βάθη των αιώνων διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην καθιέρωση συνθηκών ειρήνης μεταξύ των λαών, ενώ εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κύριες κοινωνικές δραστηριότητες της οποίας η σημασία και τα θετικά αποτελέσματα είναι πολυεπίπεδα. 

Τιμούμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη προσδοκώντας ότι με τη βοήθεια όλων μας θα εξαλειφθούν τα κακώς έχοντα στο χώρο του αθλητισμού.  

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η διαπλοκή, η παράνομη χρηματοδότηση, η χρήση απαγορευμένων ουσιών και η βία, είναι φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά από την παγκόσμια κοινωνία και πολιτεία ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος σκοπός που δεν είναι άλλος από το «ευ αγωνίζεσθαι».

6/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο