Ανακοίνωση Γυναικείας Οργάνωσης Δημοκρατικού Συναγερμού για ψήφιση του νομοσχεδίου «Περί της Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών και την Ενδοοικογενειακή Βίας»

9 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Σαβ, 24 Απρ 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Η Γ.Ο.ΔΗ.ΣΥ χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή του  Νομοσχεδίου «Περί της Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών και την Ενδοοικογενειακής Βίας» το οποίο επικυρώνει ουσιαστικά τη «Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης». Η ψήφιση του Νομοσχεδίου, αποτελεί επιστέγασμα πολυετών προσπαθειών για ουσιαστική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, πρόληψη και προστασία της γυναίκας από κάθε μορφής βίας.

Σημειώνεται πως, με την ψήφιση του Νομοσχεδίου αυτού, παρέχεται προστασία, στήριξη και βοήθεια προς όλα τα θύματα, υπάρχει προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και στόχος είναι η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης του θέματος.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως προβλέπονται αυξημένες κυρώσεις προς τους δράστες και πως επίσης καθορίζονται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε επαγγελματίες που χειρίζονται τέτοιου είδους περιστατικά βίας. Τέλος, μέσα από το νομοσχέδιο συστήνεται συντονιστικός φορέας υπεύθυνος για το συντονισμό, την παρακολούθηση της εφαρμογής και την αξιολόγηση των πολιτικών και των μέτρων για πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Όλα τα πιο πάνω θεωρούμε ότι θα συμβάλουν ως προς την καλλιέργεια της κουλτούρας της κοινωνίας για σεβασμό και ισότητα μεταξύ των δύο φύλων αλλά παράλληλα το νομοσχέδιο αποτελεί ένα εργαλείο ως προς την επίτευξη τους.

Η Γ.Ο.ΔΗ.ΣΥ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Κυβέρνηση για την υλοποίηση του νομοσχεδίου και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα για την  ψήφιση του.

24/4/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο