Ανακοίνωση για τη συνάντηση του ΑΚΕΛ με την Accept-ΛΟΑΤΙ Κύπρου

1 μήνα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του ΑΚΕΛ με την Accept-ΛΟΑΤΙ Κύπρου

Ενόψει της αυριανής Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το ΑΚΕΛ για καταπολέμηση των διακρίσεων απέναντι στα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε σήμερα συνάντηση με την οργάνωση Accept-ΛΟΑΤΙ Κύπρου. Από μέρους του κόμματος συμμετείχαν στη συνάντηση η επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΑΚΕΛ Σταύρη Καλοψιδιώτου, ο Βουλευτής Γιώργος Κουκουμάς και το μέλος της Κ.Ε. Ελένη Ευαγόρου. Από πλευράς Accept παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Νικόλας Τρύφων, ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Παπαγεωργίου και το μέλος του ΔΣ Νεοκλής Νεοκλέους.

Το ΑΚΕΛ, αφού πρώτα συγχάρηκε το νέο Συμβούλιο της οργάνωσης, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες όσο και μέσα από άλλες δράσεις την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων και την εξάλειψη κάθε μορφής προκατάληψης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε μια μεστή ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις προκλήσεις που υπάρχουν σήμερα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν τις επαφές και τη συνεργασία.

16/05/2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο