Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Κυρ, 02 Μαϊ 2021

Η ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής δίχως αμφιβολία. Ήταν η κατάληξη μιας πορείας που χαράχτηκε στη βάση του προσεχτικού προγραμματισμού και συντονισμού σε πολιτικό επίπεδο και κυρίως στη βάση της εθνικής συνεννόησης. 

Στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ συνέτειναν η συνετή πολιτική του Γλαύκου Κληρίδη και οι αριστοτεχνικές κινήσεις του και η άψογη συνεργασία και η απόλυτη συναντίληψη με την Ελληνική κυβέρνηση που απέφεραν καρπούς. Η Κύπρος να ενταχθεί ολόκληρη, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους και χωρίς την προηγούμενη επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Σήμερα με ισχυρή και ισότιμη φωνή στεκόμαστε επί ίσοις όροις προς τους εταίρους μας, στα εύκολα και στα δύσκολα και όπως αναγνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα που αντλεί και η χώρα μας αλλά και τα υπόλοιπα κράτη μέλη, αναγνωρίζουμε και τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ένωση. Η αξιοπιστία και η ισχύς της ΕΕ, σήμερα, κρίνεται και δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα, όπως στον τομέα της Υγείας με την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και στις οικονομικές επιπτώσεις αλλά και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και των διμερών σχέσεων της με την Τουρκία.

Από την πλευρά μας ως Δημοκρατικός Συναγερμός και ως ευρωπαϊκό κόμμα πρωτοστατούμε για μια Ευρώπη με ισχυρό ρόλο που θα έρθει μέσα από την ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των κρατών μελών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Για να προχωρήσει η Ευρώπη, πιο ενωμένη, πιο δυνατή, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες στα έθνη και τους πολίτες. Μια Ευρώπη ασφάλειας εσωτερικής, αλλά και εξωτερικής, με τη δημιουργία των δικών της αμυντικών μηχανισμών που δεν θα την αφήνουν εξαρτώμενη από τρίτους.

Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι νέοι μας μπορούν να ελπίζουν σε μια καλύτερη Ευρώπη και σε καλύτερο μέλλον για αυτούς και τις γενεές που θα ακολουθήσουν, ένα μέλλον χωρίς συγκρούσεις και πολέμους, ένα μέλλον σε μία Ενωμένη Ευρώπη της ανάπτυξης και της ευημερίας. Για τους αγρότες, για τους ερευνητές, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τους πολίτες στο σύνολό τους.

2/5/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο