Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για παρέμβαση Προέδρου Ουκρανίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων

2 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Πεμ, 07 Απρ 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Η σημερινή παρέμβαση του Προέδρου της Ουκρανίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατέδειξε στην ολότητά της τη βαρβαρότητα της ρωσικής εισβολής και το μέγεθος της καταστροφής και του πόνου που αυτή έχει αφήσει πίσω της, όπως συνέβη και με την κτηνωδία στη Μπούκα και με τα λόγια να φαντάζουν φτωχά για την όποια περιγραφή.

Στεκόμαστε δίπλα στον ουκρανικό λαό στην πιο δύσκολή του ώρα με όλες μας τις δυνάμεις όπως το έχουμε δηλώσει και πράξει από την έναρξη του πολέμου  εφόσον τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην Ουκρανία, μας αφορούν και ως Κύπριους αλλά και ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ακρωτηριασμένη από την τουρκική εισβολή και κατοχή Κύπρος, δεν μπορεί παρά να αντιμάχεται κάθε αυταρχική και αναθεωρητική συμπεριφορά που οδηγεί σε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας από το 1974 μέχρι και σήμερα και δεν αναμένουμε να αλλάξει με απλές αναφορές όσο απαραίτητες και να είναι, αλλά με την πλήρη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου όπως σωστά την αξιώνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στα όσα βλέπουμε στην Ουκρανία με ευθύνη της Ρωσίας.  

Πάνω από όλα όμως, τα όσα είπε σήμερα ο Πρόεδρος Ζελένσκι ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, στη ζυγαριά της οποίας μπαίνουμε όλοι εντός και εκτός χώρας. Η αποχή του ΑΚΕΛ κρίνεται αυστηρά από την ίδια την κοινωνία. Εμείς σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, με τον πόλεμο να σοβεί στα σπλάχνα της, λειτουργούμε εντός των δυνατοτήτων μας και από κοινού με την ευρωπαϊκή μας οικογένεια και προς αρωγή του ουκρανικού λαού αλλά και για να επέλθει ένα τέλος στον πόλεμο το συντομότερο.

7.4.2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο