1η Μάϊου, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τιμά την εργατική πρωτομαγιά. Ένα ευχαριστώ στους «αόρατους» ήρωες

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Διαχρονικά και σταθερά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες των εργαζομένων.

Διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 που πνίγηκε στο αίμα, τα δικαιώματα των εργαζόμενων εξακολουθούν να αμφισβητούνται και να καταπατούνται.

Το τέλος της Ιστορίας δεν γράφτηκε ποτέ. Διανύουμε την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του κεφαλαίου και των αγορών. Ακόμα και στις συνθήκες που ζούμε με την πανδημία απειλούνται άμεσα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Κυριακή – ως αργία – καταργείται για πολλούς εργαζομένους, το οκτάωρο και το εβδομαδιαίο σαραντάωρο καταπατούνται στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας», για το «καλό» της αγοράς. Τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια διευρύνονται σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Ο πλούτος συσσωρεύεται ολοένα και περισσότερο σε λιγότερους ανθρώπους και οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες ολοένα και μεγαλώνουν.

Η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, καθώς βλέπουμε τη φτώχεια να εμφανίζεται απειλητικά, με τους περιορισμούς και τα «Lockdown» που οδήγησαν τις επιχειρήσεις σε λουκέτο. Ταυτόχρονα, βλέπουμε προκλητικά να οικοδομούνται ουρανοξύστες, καζίνο και πολυτελείς αναπτύξεις για ξένους γύρω από γήπεδα γκολφ και μαρίνες για πολυτελή γιοτ, τα οποία εγκαινιάζονται πανηγυρικά από τους κυβερνώντες, κάποιοι από τους οποίους έχουν και οι ίδιοι προσωπικό συμφέρον από τα έργα αυτά.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού για την κοινωνική δικαιοσύνη και την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Το οφείλουμε σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στις εξεγέρσεις κατά της πλουτοκρατίας, προασπίζοντας τα πανανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο